Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vuurwerk ook op eindejaarsnacht verboden in Heist-op-den-Berg

In Heist-op-den-Berg is het verboden om vuurwerk af te schieten. Dat verbod geldt ook voor geluidsarm vuurwerk tijdens de nieuwjaarsvieringen. Het zal dus ook in de nacht van 31 december 2023 op 1 januari 2024 niet toegestaan zijn om eender welke vorm van vuurwerk af te schieten. 

Het lokale bestuur neemt die maatregel om ieders veiligheid en welzijn te garanderen. Vuurwerk kan leiden tot ernstige ongelukken, en veroorzaakt ook overlast voor mens en dier.

Het afsteken van vuurwerk is niet zonder gevaar. Ernstige ongelukken, branden en letselschade kunnen het gevolg zijn van onjuist gebruik of defecte vuurwerkartikelen.

De harde knallen en felle flitsen kunnen stress en angst veroorzaken bij huisdieren, vee en ook wilde dieren. Huisdieren en vee raken vaak in paniek en kunnen weglopen of losbreken. Wilde dieren verlaten uit angst hun schuilplaatsen en stellen zich zo bloot aan onnodig gevaar.

Het lokale bestuur en de lokale politie hopen op ieders medewerking te mogen rekenen. Zo worden de eindejaarsfeesten aangenaam en veilig voor iedereen.

Voor de viering van het nieuwe jaar kiest het lokale bestuur zelf ook bewust voor een lasershow en niet langer voor geluidsarm vuurwerk. Die Nieuwjaarsdrink is gepland op 7 januari van 17 tot 19 uur op het Cultuurplein.

Deel dit artikel